Zelena
Revolucija.

DOBRO JE ZNATI da postoji netko kome
možete vjerovati.

dots
solar field

U proteklom desetljeću, SOLARIS PONS grupa izgradila je najveći broj solarnih elektrana na području Republike Hrvatske. Brojni su primjeri u javnom i privatnom sektoru: opće bolnice, domovi zdravlja, škole, vrtići, proizvodni pogoni, industrijske hale, trgovački centri i mnogi drugi.

ppa model

Prvi PPA model
u Hrvatskoj.

SOLARIS PONS grupa posebno se ističe u promociji PPA (engl. Power Purchase Agreement) modela koji je 2019. godine, po prvi puta u Hrvatskoj, proveden kroz Ugovor o izvođenju radova i isporuci električne energije s Općom bolnicom Zabok. Prva je to solarna elektrana u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske.

solar lake

Najveći sustav solarnog
navodnjavanja
u Europi.

U Kneževim Vinogradima, SOLARIS PONS grupa izgradila je najveći sustav solarnog navodnjavanja u Europi. Na desetke tisuća dizel goriva za pogon pumpi u potpunosti je zamijenila energija sunca.

solar field

Agri-PV.

SOLARIS PONS grupa formirala je poseban tim eksperata za projektiranje Agri-PV projekata (poljoprivrednih solarnih sustava), s ciljem da se isto zemljište primarno koristi u poljoprivredne svrhe i paralelno za proizvodnju solarne energije, što omogućuje značajno povećanje prinosa poljoprivrednika.

solar pool

Zelena revolucija
u Hrvatskoj.

Kao nacionalni dionik energetske tranzicije, SOLARIS PONS grupa ponosno i potpuno samostalno razvija zeleni projekt od strateškog interesa Republike Hrvatske. Primarno se objedinjuju solarna energija i proizvodnja čistog (zelenog) vodika s cijelim nizom pratećih tehnologija obnovljive energije. Zapravo se radi o mozaiku najsuvremenijih tehnologija iz domene obnovljivih izvora energije kakav još nije viđen na ovim prostorima.