Subvencije za
solarne elektrane.

SOLARIS PONS energetska rješenja
- izgradnja po mjeri, energija bez granica.

dots
solar worker

Uvjeti i kriteriji

Na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 19. listopada 2023. godine, a u Svrhu objave Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća u 2024. godini, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini.

Fond će dodjeljivati sredstva za neposredno sufinanciranje mjera energetske obnove postojećih obiteljskih kuća u 2024. godini u okviru sljedećih aktivnosti:

 1. Cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće i ugradnju tehničkih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije
 2. Povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće
 3. Ugradnja tehničkih sustava grijanja/hlađenja i pripreme potrošne tople vode korištenjem obnovljivih izvora energije
 4. Ugradnja tehničkih sustava za proizvodnju električne energije korištenjem obnovljivih izvora energije za vlastitu potrošnju

Za sufinanciranje mjera energetske obnove, prijaviti se mogu vlasnici i suvlasnici čije kuće imaju do 600 m2 i/ili do tri stambene jedinice te više od 50% površine namijenjene stanovanju. Pritom je uvjet za sufinanciranje da prijavitelji u toj kući imaju prebivalište, uredno vlasništvo te odgovarajući dokaz da je kuća u potpunosti legalna.

Za kuće oštećene u potresu će biti moguće dobiti do 80% prihvatljivih troškova investicije, dok svi drugi vlasnici obiteljskih kuća (koje zadovoljavaju kriterije Javnog poziva) mogu računati na do 60% sufinanciranja.

Ovisno o postotnom učešću i planiranim mjerama energetske obnove, maksimalni iznos poticaja iznosit će 62.120 eura po prijavi.

Zašto odabrati nas?

Prijava na sufinanciranje je dugotrajan proces koji zahtjeva dosta dokumenata i posvećenost detaljima. Kako biste na vrijeme ostvarili pravo na sufinanciranje i ubrzali povrat investicije javite nam se za besplatno savjetovanje.

solar roof

Neprocjenjivo
iskustvo.

Povjerenje, stručnost, pouzdanost, kvalitetu i održivost, SOLARIS PONS grupa dokazala je u proteklom desetljeću na stotinama projekata, tisućama proizvoda i milijunima procesa. Od konkurenata nas, prije svega, izdvaja neprocjenjivo iskustvo, ali i izvrsno poznavanje regulativa svih dionika u sustavu obnovljivih izvora energije. Jednostavno, naše je znanje u tom segmentu - bez premca.

Pogledajte što Vam nudimo

Za Vas smo za ovaj krug sufinanciranja energetskih obnova kuća pripremili dva paketa. Nudimo Vam:

U osnovnom paketu, sunčanu elektranu po Vašoj mjeri:

 • Besplatno savjetovanje i odabir optimalnog rješenja
 • Izrada projektne dokumentacije za projekt sunčane elektrane
 • Izgradnja sunčane elektrane po modelu “ključ u ruke”

U naprednom paketu, sunčanu elektranu i baterijski sustav za skladištenje energije po Vašoj mjeri:

 • Besplatno savjetovanje i odabir optimalnog rješenja
 • Izrada projektne dokumentacije za projekt sunčane elektrane i baterijski sustav za skladištenje energije
 • Izgradnja sunčane elektrane po modelu “ključ u ruke”
 • Opskrba električnom energijom
* Prije savjetovanja molimo da pripremite podatke o godišnjoj potrošnji električne energije (kWh) u visokoj i niskoj tarifi, informacije o vrsti krovnog pokrova i iskoristivoj površini krova te podatak o zakupljenoj priključnoj snazi obiteljske kuće na elektroenergetsku mrežu.

Bolje iskustvo gradnje.

Naši klijenti svjedoče vrhunskoj usluzi koja se temelji na dugogodišnjem iskustvu. Slobodno nas kontaktirajte.

Ovime potvrđujem da sam pročitao PRAVILA PRIVATNOSTI i da svjesno dajem svoje podatke kako bi mi SOLARIS PONS mogao odgovoriti na moju poruku, i samo u tu svrhu.